Hjemmesider og Apps.

Hjemmesider:

Fakta om danske fugle

DOFbasen

Skagen Fuglestation

 

Facebooksider:

DOF Nordjyllands Facebookside

Dansk Ornitologisk Forening

Fugle og Natur i Rold Skov

Vild med Lille Vildmose

Fugle i Sydøstvendsyssel

Vild med Store Vildmose

APPS:

DOFs Fuglebog
Hvilken fugl er det? Nok det mest almindelige spørgsmål, hvis man kigger efter fugle i naturen eller hjemme i haven.
I appen indtaster man oplysninger om dato, størrelse, profil og farver og det terræn, man har set fuglen i. På et øjeblik får man derefter et eller flere forslag til hvilken fugl, det kunne være.

I første omgang kan man via appen finde og læse om de 100 mest almindelige fuglearter i Danmark. Målet er at nå op på ca. 200 artsbeskrivelser. Men appen kan mere end det. Der er mulighed for at deltage i konkurrencer om fugle, og man kan holde styr på sine fuglelister i funktionen ”Min fuglebog”. Eller som et redskab til hurtigt at vise den mindre trænede fuglekigger et billede og beskrivelse af arten. På den måde har man altid sin fuglebog ved hånden.

DOFs Fuglebog er en del af Dansk Ornitologisk Forenings aktuelle projekt Fugle Overalt, der er finansieret af Nordea-fonden. Appen er designet til det brede publikum af naturinteresserede, så man behøver ikke at være særligt fugle-kyndige.”

Aves VOX
Aves Vox betyder lyden af fugle på latin, og det er præcis, hvad det handler om. Denne app præsenterer dig for links til optagelser med den bedste kvalitet på Xeno-Canto uden brug af en webbrowser. Typisk vil der være eksempler på “kald”, “sang” og “flugtkald”. 80% af alle fuglearter i verden er repræsenteret med mindst ét tilhørende fuglkald. Aves Vox omfatter nu 69818 links til optagelser. Du kan downloade hver optagelse på enheden til brug offline inden app. Du kan vælge Danske Fuglenavne.