En kold omgang ved Vilsted Sø – 4. februar 2018

Vilsted Sø 2018_311 fuglefolk havde trodset de lave temperaturer og den bidende vinde og tilbragte søndag formiddagen med at kigge på fugle ved Vilsted Sø.
Dele af søen var allerede lukket sammen af is, men i de åbne dele lå en del ænder, især pibeænder, men også knarand, krikand, troldand, hvinand og stor skallesluger.
Gæssene var den store oplevelse ved søen i dag. Ved ankomsten lettede en stor flok grågæs, og senere så vi en meget stor flok bramgæs i den sydlige ende af søen. Vi gætter på mindst 2000 fugle, men der kan nemt have været flere. Gæssene fløj ofte op og kom flere gange tæt hen over vores hoveder, så vi kunne høre de forskellige stemmer.
Vilsted Sø 2018_1Ved fugletårnet fik vi også kort set en gammel Havørn over skoven, måske en fugle fra de kommende ynglepar? En kort tur langs Bjørnsholm Å gav desværre ingen Vandstær, men en lille flok Gråsiskener, en Musvåge, en Ravn og en lille Gærdesmutte, og så lidt tiltrængt varme i kroppen!
Humøret var højt, til trods for den isnende kolde vind, der gjorde, at vi kun kunne lave korte stop undervejs. Måske hjalp det lidt, at flere havde taget chokolade med, og at Gitte havde en skøn lakridssnaps til at varme sig på?
Turen sluttede med frokost i Ranum Søhus inden vi godt kolde Vilsted Sø 2018_2satte kursen hjemad igen. Det er ikke sidste gang, vi har kigget på fugle ved Vilsted Sø, men næste gang må det godt være lidt lunere i vejret!
Tak til alle 11 deltagere for endnu en rigtig hyggelig tur med Rold-gruppen.

Tak for en god tur!

Tekst: Anders Horsten
Fotos: Gitte Holm og Carl Jørgen Andersen