Drama ved årets bogauktion.

bogauktion 2017_1Årets bogauktion blev igen en hyggelig og munter aften.

Der var mødt 21 M/K op, og der blev i alt solgt for hele 5.289.- kr., så der er plads til pæne bog og tidsskrifter køb til næste år.

Aftenen var nærmest historisk, da vi skulle prøve en helt ny auktionarius, idet vores gamle Torben Fisker Rasmussen stoppede sidste år efter at have været auktionarius i 30 år. Han mødte dog også op i år for at se, om vi nu fortsatte på en god måde.

Vagn Freundlich havde sagt ja til at være den nye auktionarius, og nu håber vi, han holder de næste 30 år.

Vagn skal have mange tak for opgaven, som han klarede til ug, hvilket Torben også sagde til afslutningen.

bogauktion 2017_2Der blev dog optræk til drama, da auktionarius kom til en dynge med en sorte rygsække, plaid, capes og en maskinstrikket hue. Da han tog huen op, begyndte vores gamle formand, Thorkild Lund, dog at mumle, ”det ligner min hue” og rodede han i lommerne på jakken, der hang på stolen bag ham. Auktionen starter med et bud på 20 kr., Thorkild siger nu ”det er vist min hue”, men alle griner og budene er efterhånden nået op på 60 kr. Nu lyder det højt fra Thorkilds plads. ”Det er min hue, jeg har lige købt den i Brugsen i Øster Hurup”.

Så stoppede auktionarius og Thorkild fik sin hue uden bud, til stor latter og muntre bemærkninger fra forsamlingen.

bogauktion 2017_3DOF Nords fuglebibliotek er i øvrigt nu Danmarks største samling af fuglebøger. Den drives uden nogen udgifter for DOF, da hele bogbeholdningen fremkommer ved anmeldereksemplarer af nye fuglebøger og ved køb af bøger for overskuddet fra de årlige bogauktioner.

Husk vi holder åbent hver den først onsdag i måneden (-juli) og I kan låne bøgerne i 1-2 måneder af gangen.

Sponsorer ved denne bogauktion er: Bøger fra medlemmer, Sparnord Bank, Vivara Fuglefoder, Naturbutikken, Almas, Home, Peugeot, mange tak til dem.

Tekst og Foto: Poul Erik Sperling.